In cautarea stilului pierdut

Pentru ca tot traim in perioada produselor “instant”, am adunat si eu, in 20 de puncte, cam tot ceea ce m-am gandit ca va ajuta sa atacati/rezolvati rapid subiectul “in cautarea stilului pierdut”.
1. Stilul este un amestec bine echilibrat intre vestimentatie si personalitate.
2. O femeie cu un stil bine definit este cea care stie sa faca alegerile corecte (asta implica o buna auto cunoastere).
3. “Moda trece, stilul ramane”.
4. A avea stil nu inseamna automat a respecta moda momentului.
5. O garderoba purtand semnatura oricarui designer nu iti confera automat stil.
6. A avea stil nu inseamna a cheltui averi pe vestimentatie sau accesorii.
7. Un stil vestimentar bun/interesant/bine definit poate fi anulat de lucruri pe care nici nu le-ai putea banui: o pozitie defectuoasa, ticuri etc. Daca este sa ne uitam la orice femeie pe care o consideram ca are stil, vom observa ca lucrurile se leaga intre ele, fiecare miscare are o cursivitatea fireasca, nimic nu este fortat sau strident. O scriitoare draga mie spunea ca “o femeie care are stil poate sa arate elegant purtand chiar si un sac.”
8. Atentie la accesorii, sunt primele care pot distruge o aparitie perfecta.
9. Simplifica, nu complica.
10. Fii tu insati. Si Scufita rosie ar arata ridicol imbracata ca Alba ca zapada.
11. Nu copia pe nimeni.
12. Pentru mine orice femeie cu un stil care atrage in mod placut atentia este o vedeta.
13. Tendintele indica directia in care evolueaza moda. Doar victimele modei respecta cu sfintenie directivele modei, lasand intr-un plan secundar propria lor personalitate. Oamenii destepti vor folosi tendintele doar ca pe un ghid din care trebuie extrasa strict informatia care sa-i ajute.
14. De multe ori aud intrebarea “dar cine poate sa poarte asa ceva?”. Odata ce ai pus aceasta intrebare inseamna ca automat aceea tinuta/stil nu ti se adreseaza si trebuie sa cauti varianta care sa-ti placa in alta parte. Iar tendintele incearca sa acopere o plaja cat mai larga de consumatori de moda si atunci trebuie sa cauti in ele doar lucrurile la care vibrezi, care crezi ca te pot ajuta sa iti imbunatatesti stilul, fie ca este vorba despre o culoare, o coafura, un accesoriu, o modalitate noua de a drapa, de a lega o esarfa etc.
15. Mama ta este doar mama ta. Nu trebuie sa te imbraci ca ea chiar daca numele ei este Diane Vreeland.
16. Ca sa intelegi stilul trebuie sa privesti subiectul la fel ca si un critic de moda: te detasezi de ceea ce iti place tie si incerci sa intelegi ceva din povestea care se desfasoara pe podium sau intr-un editorial de moda.
17. Fa sport! Hainele arata intotdeauana altfel pe cei care fac sport in mod constant.
18. Crede in tine si in ceea ce porti.
19. Ai nevoie de timp ca sa vezi rezultatele. Dar priveste lucrurile ca pe un sport de performanta in care lucrurile se vad doar daca esti constient si dedicat.
20. Succes!

 

Leave a Comment