Brand Sweet Brand

“Eu ma imbrac bine: astazi port tot ceea ce este la moda”- mi-a spus, cu suficienta, o buna prietena. Adevarul este ca arata ca un magazin multibrand ambulant. Totul stralucea iar trecatorii isi contorsionau gaturile dupa ea…. (briefly, sa mai distrugem un mit: a atrage atentia nu echivaleaza cu succesul).
Nu are rost sa trec in revista marcile scoase la vedere (preturile lor ar fi umilit si salariul unui senator), ci sa ma opresc asupra efectului final, cel care conteaza.  Privind-o, am inteles ca trebuie sa ai mult talent, experienta si personalitate, ca sa nu arati ca ea – o varianta a unui pom de Craciun ratat. Chiar si cele mai celebre marci de moda din lume nu iti garanteaza perfectiunea stilistica.
Majoritatea doamnelor (si domnilor) care respira branduri uita elementul principal al povestii: personalitatea. Marca trebuie sa te serveasca si nu tu pe ea. Am vazut putine persoane care reusesc sa managerieze si sa amestece cu succes brandurile intre ele.

In argoul bucurestean a aparut o expresie extrem de interesanta: “brand de brand”.  Adica cel care conteaza. Inca nu am inteles cum este ales acest brand principal (observ ca s-a trecut de la Gucci la rafinamente gen Vuitton), dar regula nr. 1 este ca trebuie SA SE VADA. Cu cat mai mare este distanta, cu atat este mai bun brandul.

Cei care circula liber, inmuiati de sus pana jos in etichete, au generat la randul lor un curent intre cei care nu-si permit sa cumpere nici macar un nasture al unei tinute “brand de brand”. Presupun ca, de disperare, acestia apeleaza la falsuri. Stiati ca in bazarul din Istanbul problema se pune astfel: “vrei un fake sau un original-fake?”.   Necunoscand exact nici macar cum arata un produs original, micii fakeri se multumesc cu cele mai stupide copii din lume a caror principala calitate consta in exact aceste “Bersace”, “Dana Karan” sau “Louis Dutton”. Oh, fake me baby.

Leave a Comment